Click here for Myspace Layouts

Wednesday, August 15, 2012

kempen berpakaian sopan di tempat awam

Nita telah di jemput untuk join kempen ini oleh azrul azmi .. 
nak join, sila klik nama beliau..
tajuk yang menarik tapi nita tak tahu nita layak atau tak nak join kempen ni..
nita dulu pun tak tutup aurat jugak.. =.=
terasa tak layak pulak nak tegur orang kalau diri sendiri pun tak sempurna..

nita bukan nak menulis apa yang nita tak puas hati, nasihat atau saranan kepada orang yang tak menutup aurat ( objektif kempen ni)..
nita anggap entry ni lebih kepada peringatan diri sendiri..

orang yang seksi macam mana pun, dalam diri dia mesti pernah terdetik untuk berubah..
mungkin diorang nak berubah tapi mungkin ada sebab yang menghalang perubahan ini..
mungkin mereka-mereka ni da biasa dengan cara pemakaian macam tu, tak tahu macam mana nak mula atau pengaruh kawan-kawan yang menghalang..
orang cakap kalau da terdetik dalam hati nak berubah, jangan tangguh-tangguh lagi.
hidayah Allah kita kena cari..

Once kita da berubah baru kita sedar betapa bodohnya kita dulu..
bila kita tak menutup aurat lelaki akan dengan selambernya pegang-pegang..
even dengan member-member lelaki yang biase pun dorang akan selamber jew peluk-peluk sume.
mungkin bagi lelaki perempuan seksi ni open minded..
yes! open minded, but for me..women need to be respected..
bila kita bertudung, kita akan lebih di hormati oleh kaum adam :)

Pada nita, kita tak boleh paksa suruh orang menutup aurat sepenuhnya.
semua tu dari hati..
kalau paksa mungkin akan bertahan 2 3 hari maybe..
mungkin kita boleh berdoa semoga lebih ramai dapat hidayah Allah..
pada yang masih belum bersedia untuk tutup aurat ni, mungkin boleh letak kan sedikit rasa hormat pada orang lain.jangan buat orang lain terseksa dengan pakaian anda ^^
buat apa cantik di mata manusia, kalau tak cantik di mata Allah :)




# nita sendiri pun masih banyak lagi y kena di perbaiki.. Sorry kepada penganjur kempen ni, nita da melalut-lalut. nita rasa nita da lari dari objektif dia =.=

2 comments:

  1. Nice entry... Terima kasih kerana menyertai kempen ini...

    Hidup nie sentiasa kena ada perubahan ke arah kebaikan... InsyaAllah, kita tidak akan terpesong...

    ReplyDelete