Click here for Myspace Layouts

Tuesday, November 30, 2010

my 'COOL' boss

Ok, nk thu tak npe nita bley tergerak hati nk kje trus kt tmpt praktikal 2..Emm, actually, xpnh terpk pn nk kje trus kt situ pas abes praktikal dlu. 

Sebab pertama ialah, nita da kekurangan duet.Bil broadband da 2 bulan xbyr, pastu nk bli brg-brg lg, adehh, time 2 la offer kje dtg so,mcm owg mengantuk disorongkan bantal la.

pic NITA. sebagai hiasan jew hee


Sebab kedua ialah kerana owg y offer kje 2 ialah owg yang nita rase cm baek jew. Cam terigin plak nk kje ng die. Die ialah my boss sekarang..Oppsss,my ex boss, sb skg die da resign. Sgt xbest kn...Haaa, ni la yang nk cte ni....

Ok, frankly speaking, mse mula-mula nita practikal lg, nita ase die HOD yang pling baek. Tgk die cm lmbut jew, mcm penyayng la kn. Sb 2 la nita ase die ni mst boss y baek gk kn. Then, die offer nita kje. Ble nita da kje ng die, da knl die,ye die mmg lmbut jew, xgarang pn and lg satu die sgt la pnyabar. Nk-nk lg dpt staff yang lmbap cm nita ni.. Da la nita xthu ape-ape sal engineering, bt kje pn asyk slh jew. Tp die dgn sabarnye xpnh mara pn and sentiase tegur nita lau nita ad bt slh. nita ske cara die tegur 2, npk lmbut tp tegas. Nita y termalu sndiri sb asyk bt slh jew. Lau boss len agknye mst da kne maki da nita, kje sng pn asyk slh jew. Cara die tgur lau nita ad bt slh pn sgt profesional and bt nita ase berslh sdiri. 

Tp skg die da resign da..Emm, xbes nye.Bkn sng nk dpt boss baek ni.Nita ase die HOD yang pling bes kt hotel 2. Mase thu die nk resign ri 2, ase sedey la jgk.Yela, one reason nita kje kt situ kn sb die. Walaupn bru 2 bulan nita kje ng die, nita ske cara die..=)

Jap-jap, jgn salah phm lak, kng ad lak y egt nita jatuh hati kt boss sdiri. Ye, nita mmg ske kt die tp sbgai seowg bos dgn pekerja shja. nothing more ok. Die seorg boss yang sgt COOL dan relax jew. Hope pasni nita akn dpt boss cm die lg. 

Td ad bt last jamuan utk die. Pasni xthu lg ble ley jpe. Pape pn, semoga boss berjaya kt kt tmpt baru =)

Ni kwn-kwn kt tmpt kje nita, kngn terakhir ng boss- Engineering dept


p/s: pasni lau korg-korang jd boss, jd la boss yang baek, tp jgn smpi ank buah pijak kepala plak.hee





Friday, November 26, 2010

cinta GILA

Jatuh hati dalam mase 3 hari perkenalan...emmm,logik kew x??? ley caya kew?? sowi to say la kn, aku mmg la xcaya. siyesly xcaya. Cm ne la bru knl 3 hari da bley ckp syg la ape la. merepek jew. Ok la, klu btol la da syg dlm mse 3hari knl, syg sb ape?? sb gurlz 2 cntek? comel? 2 jela y laki salu tgk dlm lau dlm mse 3hari ni. Nk kate jatuh cinta sb budi bahasa, perangai, sume 2 da bley npk kew lau dlm mse 3 hari knl? xlogik kn. Cantik, comel 2 sume bkn nye kekal lame. So, bg aku la 2, 2 bknnye syg, 2 nme nye ske. Ske n syg 2 laen. So, tlg la jgn ckp y dalam mse 3hari awk da jatuh hati, da jatuh syg kt mne2 gurlz. Pk la dlu btol2 before ckp ek. For me, aku mmg xcaya la cinta pndg pertama kew, kedua kew, ketiga kew, kew bpe2 jela. Mengarut jew sume 2. 

Bg aku, aku nk cari lelaki y btol2 knl aku, and bley trima aku seadanye. Bkn bru knl 3hari tp da ckp jatuh hati ng aku. Die xknl lg aku cmne, cm ne lak tetiba ley syg. Xkesah la cinta 2 buta kew ape kew, tp aku ttp xcaya. Sowi! Hati aku masih blum bley trime sape2 ok. =)

Saturday, November 20, 2010

BELAJAR vs KERJA

Ade owg ckp la kn, ble kte da kje kte mst da xmau blaja. Yela, ble da pgg duet sdiri kn mst mood nk blaja 2 pn akn hlg. Tp nape mood nk blaja aku ni xhlg-hlg pn. Ase nk blaja jew, xmau lorh kje lg. huhuhu. Td kn ade owg ckp kt aku, " nita, i ase u kje cni jela. xblaja da asenye. mst da bes kje, xmau da blaja" Helloooooo, i nk blaja lg k. kje xbes, blaja bes!. 

Kje mmg la bes, tiap-tiap hujung bln dpt duet. Nk-nk lg owg y ske shopping cm ak ni, xsmpi hujung bln, tgh bln lg da pikir da gaji t nk bli ape. Da ciap bt list da nk bt ape ble dpt gaji.padahal gaji pn lmbt lg. Tp duet jela bes, environment len, kwn2 pn da len. And aku lebey ske environment mse blaja dlu. W'pn, time-time final adalah time y sgt-sgt xske mse aku kt kmpus dlu tp skg ni da windu da. ;'(  lau nk di ikut kn kje aku xd la ssh sgt pn, xd la tnsion sgt pn. Xpyh ssh-ssh png kpla mcm mse aku kt kmpus dlu, nk kne ngadap bku la, nk kne ssh pyh bt asgmt la. Kje aku relax jew, ne bt kje dlm ofis. Tp w'pn kt kmpus dlu aku salu tnsion, aku ad kwn-kwn y sekepala, lau tnsion-tension ley enjoy-enjoy. Tp ble da kje ni, da mcm xd life da. Hri-hari bgn pg, ciap-ciap pastu g kje. Blik kje mst da pnt pastu tdo awl. Cm 2 la hdup aku. Time offday plak, nk kua pn xley, mbr2 
sume xd kt cni. adoiii.. xbes kn..

ni pic aku ng ,mbr baek aku mse ktowg bt event dlu

Haaa, lg satu y xbes, ble da kje ni, da xbley nk bt mke seposen dpn mama n abah. Lau bt mke seposen pn da xlaku da. Dlu time blaja, w'pn ssh nk dpt tp lau bt mke kcian, mama n abah bg gk duet lau nk bli pape. skg ni jgn harap laa...ko kje, ko cri la duet sdiri lau nk pape. Adoii, mcm gaji aku ni beribu-ribu lak. Kcian kn,pdn mke aku nk kje sgt :'( Adik aku y sowg 2 relax je nk ape pn abah bg lg.

Kje ni tanggungjawab die da len da. Lau blaja dlu, kls kul8.30, kul8 pn smpt ag nk bgn. Alaaa,g kls lmbt ckt pe slhnye, t smpi kls, sengih-sengih r kt lecturer pastu say sowi, xpe kot, hehe. Skg ni ble da kje jgn harap la nk dtg lmbt. Lau dtg lmbt salu, clp2 hri bln ne explanation letter. Adoiiii...xbley da nk lmbt-lmbt skg. huhu..Time blaja dlu bley lg men-men, skg ni nk men-men, lau dpt bos baek xpe la. Lau dpt bos y byk songeh, mmg cari psl la lau men-men. 

pas bt asgmt, karok dlu! hee
Tp diakui la, time kje ni mmg byk la experience bru y aku dpt dan aku blja byk bde y aku xnmpak mse blaja dlu. This is my first experience in real life of working and i really learn a lot. Moral of the story, hargailah saat-saat korg mse tgh blaja ni. 2 la kenangan yang pling bes!. And pada sape-sape yang egt nita da xmau blaja 2, nita nk ckp y nita nk blaja lg. nita kcik lg lorh, ne blaja lg. hehe

* Blog ini ditulis masa nita bru pas blik kje n sgt boring. Nak kua tp mbr-mbr xd. So, teringat la kwn2 mse kt kampus dlu.
sekian....

Sunday, November 7, 2010

Kejam nye saya..=(

Aku xthu la nape,tp aku ase cpt jew nk marah,n kuceng-kuceng kt umh aku 2 la yang jd mangsa. Semalam aku kurung seekor kuceng kt umh aku nk kt dalam pasu bunga yang kosong. Actually kuceng 2 comel. Kecik lg. Tp aku sakit hati sangat. Kuceng 2 curi ikan aku xpe lg. Myb die lapar sb adek aku xbagi mkn. So, aku maafkan la die. Yang aku xley thn, kuceng 2 g kencing merata. xpsl2 aku kne mop umh sb nak hlg kn bau. tp ssh gk nk hlg. Eeeeeeeee,geramnye aku. ase nk rebus jew kuceng 2.Sebagai hukuman, aku pn kurung die dalam pasu bunga. Time 2 plak, adek aku xd, so xd la penyelamat tuk kuceng 2..hahaha..Jahatnye la nita ni. tp da lme2 pastu ase kcian plak. Kuceng 2 da bt suara kcian mnx dilepaskn. Ase bersalah plak, tp sape suro kuceng 2 yang nakal sgt kn,kn,kn..

Haaa...td plak, kuceng 2 bt perngai lg n saje nk naek kn darah aku. Td nyaris-nyaris die nk koyak kn skirt aku ngan kuku die yang tajam 2. Mmg aku bengang. Sebagai hukuman aku kurung die dalam peti ais. Padan muka, 2la nakal sgt. Aku da pesan da jgn nakal2. Agk lame gk la,pastu adek aku dtg selamatkan die. Adek aku ckp aku kejam. Abes aku tgh mara, mcm2 pn ley jd. Tp sumpah aku xd niat pn.. Kecian gk kt kuceng 2. Kuceng 2 kecik lg. Sowi kuceng, xd niat pn nk dera ko, tp ko degil sgt =(

Ekt kn hati aku nk bg kt owg jew kuceng 2. Bia owg len jge. Tp xsmpai hti lak tgk adek aku nanges. Kuceng 2 da la besfwen die. Aku bkn xske kuceng 2, ske, kuceng tu comel. Tp aku ni cpt nk mara la. Nk-nk lg kuceng 2 ske bt perangai..Silap2 hri bln bley kne rebus kuceng 2 kang..adoooiiii.


*lebih kurang mcm inilah rupe nye kuceng tu.. warna putih..