Click here for Myspace Layouts

Saturday, November 20, 2010

BELAJAR vs KERJA

Ade owg ckp la kn, ble kte da kje kte mst da xmau blaja. Yela, ble da pgg duet sdiri kn mst mood nk blaja 2 pn akn hlg. Tp nape mood nk blaja aku ni xhlg-hlg pn. Ase nk blaja jew, xmau lorh kje lg. huhuhu. Td kn ade owg ckp kt aku, " nita, i ase u kje cni jela. xblaja da asenye. mst da bes kje, xmau da blaja" Helloooooo, i nk blaja lg k. kje xbes, blaja bes!. 

Kje mmg la bes, tiap-tiap hujung bln dpt duet. Nk-nk lg owg y ske shopping cm ak ni, xsmpi hujung bln, tgh bln lg da pikir da gaji t nk bli ape. Da ciap bt list da nk bt ape ble dpt gaji.padahal gaji pn lmbt lg. Tp duet jela bes, environment len, kwn2 pn da len. And aku lebey ske environment mse blaja dlu. W'pn, time-time final adalah time y sgt-sgt xske mse aku kt kmpus dlu tp skg ni da windu da. ;'(  lau nk di ikut kn kje aku xd la ssh sgt pn, xd la tnsion sgt pn. Xpyh ssh-ssh png kpla mcm mse aku kt kmpus dlu, nk kne ngadap bku la, nk kne ssh pyh bt asgmt la. Kje aku relax jew, ne bt kje dlm ofis. Tp w'pn kt kmpus dlu aku salu tnsion, aku ad kwn-kwn y sekepala, lau tnsion-tension ley enjoy-enjoy. Tp ble da kje ni, da mcm xd life da. Hri-hari bgn pg, ciap-ciap pastu g kje. Blik kje mst da pnt pastu tdo awl. Cm 2 la hdup aku. Time offday plak, nk kua pn xley, mbr2 
sume xd kt cni. adoiii.. xbes kn..

ni pic aku ng ,mbr baek aku mse ktowg bt event dlu

Haaa, lg satu y xbes, ble da kje ni, da xbley nk bt mke seposen dpn mama n abah. Lau bt mke seposen pn da xlaku da. Dlu time blaja, w'pn ssh nk dpt tp lau bt mke kcian, mama n abah bg gk duet lau nk bli pape. skg ni jgn harap laa...ko kje, ko cri la duet sdiri lau nk pape. Adoii, mcm gaji aku ni beribu-ribu lak. Kcian kn,pdn mke aku nk kje sgt :'( Adik aku y sowg 2 relax je nk ape pn abah bg lg.

Kje ni tanggungjawab die da len da. Lau blaja dlu, kls kul8.30, kul8 pn smpt ag nk bgn. Alaaa,g kls lmbt ckt pe slhnye, t smpi kls, sengih-sengih r kt lecturer pastu say sowi, xpe kot, hehe. Skg ni ble da kje jgn harap la nk dtg lmbt. Lau dtg lmbt salu, clp2 hri bln ne explanation letter. Adoiiii...xbley da nk lmbt-lmbt skg. huhu..Time blaja dlu bley lg men-men, skg ni nk men-men, lau dpt bos baek xpe la. Lau dpt bos y byk songeh, mmg cari psl la lau men-men. 

pas bt asgmt, karok dlu! hee
Tp diakui la, time kje ni mmg byk la experience bru y aku dpt dan aku blja byk bde y aku xnmpak mse blaja dlu. This is my first experience in real life of working and i really learn a lot. Moral of the story, hargailah saat-saat korg mse tgh blaja ni. 2 la kenangan yang pling bes!. And pada sape-sape yang egt nita da xmau blaja 2, nita nk ckp y nita nk blaja lg. nita kcik lg lorh, ne blaja lg. hehe

* Blog ini ditulis masa nita bru pas blik kje n sgt boring. Nak kua tp mbr-mbr xd. So, teringat la kwn2 mse kt kampus dlu.
sekian....

No comments:

Post a Comment