Click here for Myspace Layouts

Wednesday, October 27, 2010

HAPPY BIRTHDAY TO YOU!

Dalam family aku, ktowg selalu bt birthday party. Lau xbuat bsr-bsr pn atleast bt mkn-mkn satu family. Birthday aku dulu pn smbt jgk. Da bsr2 pn ciap beli kek lagi. Mama la y nk smbt. nk hepi kn ank-ank die. She is a great mother!. Tp cuma birthday sowg jew y ktowg satu family xpernah celebrate iaitu birthday abah. Sometimes, xingat pn birthday abah. So, aku tahun ni bercita-cita la nk celebrate birthday abah. Nk dijadikan cerita, semalam birthday abah. aku ingat tahun ni, and mmg duk tgu pn sb nk smbt kn. Tp mlg nye niat suci aku tu tak mendapat sambutan..sedey kn..huhu..aku cakap kt mama nk smbt birthday abah,mama ckp xpyh la. abah pn selalu kua. Xlekat kt umh cne nk smbt. Pas2 aku ckp kt akak,kt akak ipar tp sume pn xamk kesah. The end of the story, aku sgt frust sb aku mmg nk celebrate birthday abah kali ni tp sume owg pn xlyn. =(

Abah mmg la xkesah. Actually die pn xingat y semlm birthday die. Tp mst die ske lau ank-ank die celebrate birthday die. Mst abah terfikir jgk, tiap-tiap tahun smbt birthday tp xpernah sekali pn bt birthday die. Even abah xmngharap n xkesah tp mst die ske lau celebrate kn. Tp aku ttp nk capaikn cita-cita aku tu.hehe. aku dapat gaji nti aku nk blnje family aku mkn smpena birthday abah. =) 

 Pape pn, aku syg abah. HAPPY BIRTHDAY ABAH,semoga abah panjang umor,sihat selalu n bahagia selalu..sowi,anak mu sowg ni nakal ckt..hehe 


Sunday, October 24, 2010

sowi mum..=(

Tiba-tiba mama pgil aku and ckp "kje la dlu,xpyh la smbg blaja lg.bg adek abes blaja dlu..spe nk tgung rmai2 sgt nk blja". ptt la mama bising sgt ble abah suro ak ambg blaja. tp aku xslhkn mama, mmg selama ni die y byk tgung ank2 die untuk smbg blaja. abah lbey hrp kn mama. tp....sowi mum, saya nk smbg blaja lg..aku blm bersedia lg nk kje. tp cm ne ek? hidup ni mmg perlukan pengorbanan, tp aku xbley la. xpe2, aku akn smpn duet sdiri untuk blaja. aku xkn ssh kn mama. windu sgt2 nk g kuliah..kje ni xd life la n i'm not ready yet for working . kje smntara tuk smbg blaja ni bley la..huhu.skg ni my fwen tgh berjuang tuk final..sme la cm ak lau ak kt kampus. gudluck to all my fwens..=)


Tuesday, October 19, 2010

TOURISM

semalam aku bru blik dari presentation. mase presentation 2, lec tye,"knp u blja tourism?" . then aku pn jwb la. pas2 lec ckp knp u xbley jwb mcm ni mse owg len kondem psl tourism? aku pn terdiam. myb sb aku pn xthu ape ak nk jd dlm tourism industry ni or myb ak ase kos y ak blaja nk xgempak..huhu. tp ak xphm knp owg len perlu kondem lau kte blaja tourism. 'perlu kew blaja tgi2 dlm tourism ni?",  "knp amk tourism?da xd kos len kew?'. 2la soalan y ak salu dgr spjg ak blja tourism. bde2 2 sume da influence ak n bt aku ase nk tkar kos. tp ape y  lec btau ak smlm da bkk mata ak. owg len xblaja tourism, so die xthu ape y ad dlm tourism. tourism ni bdg y sgt luas, dan itu y owg len xthu. bg diowg, blaja tourism xperlu tgi2. 2 fikiran owg dlu2 n npk sgt x educated. tp knp ak xbley back up balik,sdg kn ak studnt tourism? emmm..skg ak da sdr n ak bgga aku dpt abeskn stdy dlm bdg ni. pd owg2 y selalu mgata 2, mcm mne tourism industry kte nk maju lau ad owg2 mcm ni??

Saturday, October 16, 2010

my first time!

this is my first time gne blog ni...huhu..actually nita ad terbace my friends punye blog,and die ad berkongsi satu cerita y menarik sgt. lpas bace blog die,nita rase cm nk bt blog jgk. before ni xpnh terpk plak.. mana la thu kn,pasni nita pn ley kongsi cerita2 yang best..huhuhu..