Click here for Myspace Layouts

Wednesday, December 18, 2013

My first Chapter ~ Bila diri dirisik


Semoga dipermudahkan segalanya dan dimurahkan rezeki untuk ke 'stage' yang seterusnya, aminnnnn.. :)


Sunday, November 3, 2013

My baby boo...

At my age of 24th, I got my own CAR, with my own MONEY ( Makna kata installment bayar sendiri ^^ ) .. My first asset once I start my career :)
Well, its not my favourite car at all, but it will be my baby manja, intan payung, mucuk masyam, and my new friend! :D




Walaupun kete yang murah, biasa-biasa je tapi so far seronok je pergi jalan-jalan dengan manja ni..Semoga manja baru nita ni tak banyak songeh sangat :)


P/s : Lepas ni half duet shopping nita kena share dengan my baby boo ni... =.='






Tuesday, October 22, 2013

Lumrah

Yang Cantik dipuji
Yang Hodoh dikeji

Yang Kaya di sanjung
Yang Miskin di hina

Lumrah Kehidupan,
No doubt!!

Wednesday, October 16, 2013

Jauh di perantauan :)


                                         ~Salam Aidiladha~


              15 October 2013

                 Putrajaya

Tuesday, October 8, 2013

Love your work!

Rabu..
1.42pm..
URA Office..

Da nak masuk 2 bulan aku di sini, everything okay..
Bos sangat sporting, officemate semua baik-baik, kerja pun semua aku suka..
Tapi berapa lama nak kerja kat sini? Tak tahu lagi..Bermula dari bawah, hope banyak benda yang aku dapat belajar...

Tp......macam tak ada life..rindu zaman belajar :(
Sekarang komitmen da makin banyak, tanggungjawab pun da bertambah..
macam-macam nak kena fikir..lama-lama boleh gugur rambut :(
Lebih-lebih lagi bila da gatal nak kahwin tapi hidup belum stabil..adoii..

Wish me luck!

Saturday, September 14, 2013

my third week..

14 September 2013...

Da masuk minggu ketiga aku kerja..yeahhhhhhhhhhhhhh.. :D
seronok sebab dapat bertahan sampai minggu ke tiga, ehhh hee
Minggu pertama kerja, da rasa nak resign, sebabnya tak tahan dengan jem yang super duper terukk!!!
Boleh imagine tak??

ok bye!.

Sunday, August 4, 2013

Memories

Blog ni kalau nak diikut kan tunggu masa je nak tutup da.. da malas nak berblogging. da berhabuk, bersawang sama macam girl2, laptop kesayanganku. cik nita ali da tak de masa la nak berblog dan meluangkan masa bersama cik lappy tersayang.

selepas dua tahun setengah macam-macam yang telah berubah. Belajar pun da abis, tunggu masa nak konvo je, yeeahhhh :D eh, silap, belajar mana pernah abis. Nanti nak sambung belajar lagi and Alhamdulliah aku grad dengan CGPA yang aku nak dan tercapai target walaupun nanti konvo da tak dapat nak pakai selempang kaler pink tu lagi :(

The best thing is aku dapat anak buah baru. Umar Zarif, my new nephew, kesayangan acik nor :) walaupun macam-macam masalah family, walaupun mama kecewa dalam diam, walaupun mama tak berapa sihat aku harap semua akan okay nanti, In Syaa Allah..


Setelah dikira-kira dah empat kali aku pergi interview dan sekarang masih lagi menganggur. Masih belum ada orang nak ambik cik Nita berkerja dan masih belum ada tawaran kerja yang pasti. Sekarang ni jadi bibik kat rumah merangkap part time teacher ajar adik sorang tu yang nak exam. Macam-macam yang aku nak dalam hidup ni,benda yang tak pasti, tak tahu nak buat apa, tapi tak pe, just follow the flow. Tuhan tahu yang terbaik untuk aku :)

Okay, benda yang sedih bila aku kena berpisah dengan kawan-kawan dekat Seri Iskandar. Tempat yang sangat horror dulu sekarang da jadi tempat yang paling banyak tinggalkan kenangan manis. Semoga persahabatan ini akan kekal selama-lamanya :)

End of story.. :)



Sunday, June 23, 2013

Monday, April 1, 2013

EYDA SULAMAN

Sulam Rama-rama kain cotton







Sulam Riben





Sulam Lukis





boleh pilih-pilih untuk baju raya nanti :D

untuk maklumat lanjut dan tempahan boleh hubungi : 0179502408 (eyda)

Sunday, March 10, 2013

my everything














I promise to be there when you need me, I promise to hug you tight when you're lonely, I promise to wipe your tears when you fall and I promise to keep you, not for the rest of my life but for the rest of yours, because you are my everything

Thursday, February 21, 2013

Wednesday, January 30, 2013

menerima tempahan Puding Trifle



Anda mencari Puding Trifle yang sedap? Disini kami menerima tempahan Puding Trifle untuk pelbagai majlis seperti : perkahwinan/pertunangan, mesyuarat, cukur jambul/aqiqah, DLL 

harga :

*500 kebawah = RM2.30 per cup
*500 Keatas = RM2.00 per cup
( harga berubah mengikut permintaan size cup/cawan daripada pelanggan)








 penghantaran percuma bagi sekitar KUANTAN



hubungi : 

014-8045300 ( cik Ila)
014-5099121 ( En. Azhar)

Try dulu, baru tahu ^_^





Thursday, January 24, 2013

PROMOSI JELI KELAPA MUDA


JELI KELAPA MUDA KANDA 




KAMI MENERIMA TEMPAHAN JELI KELAPA UNTUK PELBAGAI 
MAJLIS SEPERTI :
-PERKAHWINAN / PERTUNANGAN
-MESYUARAT
-HARI LAHIR
-CUKUR JAMBUL/ AQIQAH
DLL..

PROMOSI HEBAT!

PENGHANTARAN PERCUMA DISELURUH KUANTAN

HARGA : PER CUP

1000 KEBAWAH = RM 0.90
1000 KEATAS = RM 0.80

(HARGA MASIH BOLEH DIRUNDING) 

SILA HUBUNGI : 014-8045300 ( CIK ILA ) 
  014-5099122 ( EN.AZHAR )

TRY DULU, BARU TAHU.. (^_^)












Saturday, January 19, 2013

perfect

Sambil-sambil menghafal ayat-ayat subject Research Methodology dan mengenangkan betapa lembabnya otak sendiri aku teringat seseorang..Dari kecik aku selalu bercita-cita dan berharap nak jadi macam dia..Kami pernah membesa sama-sama, main sama-sama..Then bila family dia pindah,aku pun da jarang jumpa dia..sekarang ni lagi la da langsung tak jumpa da..bagi aku dia sangat bertuah sebab dia cantik, dan sangat pandai.

*flashback
Lebih kurang 12tahun lepas, *klu xsilap laa dapat je result UPSR, dia tanya aku, aku dapat 3A je, dia dapat 5A..dia muda setahun ok, dia PTS so ambik UPSR sume sama la dengan aku. Masa PMR pulak dia call tanya aku dapat berapa, dengan rendah dirinya aku cakap dapat 6A je, dia tak payah tanya pun da tahu mesti dapat 8A..aku berdoa time SPM dia tak tanya aku da..memang dia da tak de tanya, tapi mak dia mesti tanya mama punya..macam biasa dia dapat 10A SPM, macam biasa jugak dia jadi best student..ok, malu sangat rasa dengan dia. Berharap yang aku tak kan jumpa dia lagi. nasib baik la mama tak pernah bandingkan aku dengan die. tapi dia sangat bertuah, cantik, tak kira pulak dengan lelaki-lelaki yang minat kat dia..di mata aku dia sangat perfect. 

Abis zaman sekolah, dia dapat banyak biasiswa, tapi dia pilih belajar dekat UTP. Masa belajar dia da mampu beli kereta sendiri dengan duet yang dia dapat. Betapa berbezanya aku dengan dia..dia belajar duet banyak orang bagi, aku belajar kne buat loan pastu kena jimat-jimat lagi. Tu la beza orang pandai dengan orang kurang pandai. Aku sambung degree dekat  Seri Iskandar tapi tak pernah jumpa dengan dia walaupun tempat belajar dekat-dekat. Lebih baik tak jumpa rasanya. Then, hari tu balik mama cakap dia da abes belajar. sekarang ni da kerja dengan starting gaji RM4k. Aku rasa lau aku abis belajar ni gaji starting pun mesti tak sampi RM2k. Dia da nak beli rumah semua.aku yang umur lagi tua dari dia pun tak tahu masa depan macam mana lagi.   Mama yang da anggap dia macam anak sendiri, rasa sangat bangga dengan dia. dapat tengok air muka mama happy masa cerita pasal dia. Terasa jugak mama happy untuk anak orang lain, anak mama ni tak tahu la mampu ke tak nak buat mama happy macam tu. aku tak terkejut pun, aku tahu dia memang akan berjaya. Dalam diam perasaan rendah diri tu makin tebal..Dari dulu aku sentiasa kalah dengan dia. kalaula aku sepandai dia

Macam mana la hidup dia sekarang. walaupun aku selalu jeles dengan dia tapi aku still happy kalau dia berjaya. ni rezeki dia, mana tahu nanti ada rezeki aku. Aku cuba untuk tak nak kalah :) 

Monday, January 7, 2013

Vacation



                                           
The love of family is life's greatest blessing...................................................................







we were a strange little band of characters trudging through life sharing diseases and toothpaste, coveting one another's desserts, hiding shampoo, borrowing money, locking each other out of our rooms, inflicting pain and kissing to heal it in the same instant, loving, laughing, defending, and trying to figure out the common thread that bound us all together - Erma bombeck